Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Corina CREŢU
Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ   Corina CREŢU

Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Corina CREŢU

Η Ευρωπαία επίτροπος, Corina Creţu, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016.

 Το μεσημέρι της Πέμπτης 22/12 και ώρα 12.00, η Επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό   Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου η κα Creţu θα κάνει σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.

 Νωρίτερα, η επίτροπος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ίδρυση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΤΑΕΣΥΜ) που χρηματοδοτείται τόσο από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΙ) (ώρα 10.00, ξενοδοχείο Χίλτον)

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η κα Creţu θα επισκεφθεί Δημοτικό Σχολείο του Νομού Αττικής, πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

 Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα,  Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: K“Η οριστική έξοδος από την που ταλανίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία σχετίζεται άμεσα με την αύξηση και την ενίσχυση των επενδύσεων. Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή του νέου πρωτοποριακού Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών αναμένεται να είναι καθοριστική καθώς θα συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια για την ενίσχυση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η παρουσία της Επιτρόπου Κρέτσου στην Ελλάδα σηματοδοτεί ακριβώς τη σημασία αυτής της εξέλιξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν εξαρχής και παραμένει στο πλευρό της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα στα οποία η συνδρομή της είναι απαραίτητη. Στη χώρα μας, σε εμάς, εναπόκειται να χρησιμοποιήσουμε με τον βέλτιστο τρόπο τα εργαλεία και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει η Επιτροπή για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Ελλάδα”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση