Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Corina CREŢU
Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ   Corina CREŢU

Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Corina CREŢU

Η Ευρωπαία επίτροπος, Corina Creţu, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου .

 Το μεσημέρι της Πέμπτης 22/12 και ώρα 12.00, η Επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό   Αλέξη , ενώ κατά την έξοδό της από το Μέγαρο η κα Creţu θα κάνει σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.

 Νωρίτερα, η επίτροπος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ίδρυση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΤΑΕΣΥΜ) που χρηματοδοτείται τόσο από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΙ) (ώρα 10.00, Χίλτον)

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η κα Creţu θα επισκεφθεί Δημοτικό Σχολείο του Νομού ς, πρότυπο υ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ ( Jessica).

 Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα,  Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: K“Η οριστική έξοδος από την κρίση που ταλανίζει την ελληνική οικονομία και σχετίζεται άμεσα με την αύξηση και την ενίσχυση των επενδύσεων. Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή του νέου πρωτοποριακού Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών αναμένεται να είναι καθοριστική καθώς θα συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια για την ενίσχυση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η παρουσία της Επιτρόπου Κρέτσου στην Ελλάδα σηματοδοτεί ακριβώς τη σημασία αυτής της εξέλιξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν εξαρχής και παραμένει στο πλευρό της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα στα οποία η συνδρομή της είναι απαραίτητη. Στη χώρα μας, σε εμάς, εναπόκειται να χρησιμοποιήσουμε με τον βέλτιστο τρόπο τα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει η Επιτροπή για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Ελλάδα”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση