Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Corina CREŢU στην Ελλάδα
Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ  Corina CREŢU  στην Ελλάδα

Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Corina CREŢU στην Ελλάδα

Η Ευρωπαία επίτροπος, Corina Creţu, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016.

Την Πέμπτη 26/2, η επίτροπος Κρέτσου θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξανδρο Χαρίτση (ώρα 18.00, στο Υπουργείο), ενώ την Παρασκευή 27/2 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής (ώρα 10.00, Βουλής).

Tην Παρασκευή 27/2, το απόγευμα, η επίτροπος θα συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο οργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Το Σάββατο 28/2, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη ενώ το πρόγραμμά της θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη σε έργο που έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και μια πολύ απτή έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης.

Το καλοκαίρι του 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προσπαθειών που καλούνται να καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, προέβη σε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Πρόσφατα, με χαρά είδαμε, μια σειρά σχετικών προκηρύξεων από την ελληνική κυβέρνηση για τους τομείς του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων, της αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.λπ. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί για να μη χαθεί ούτε ένα και να πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά.

Η επίσκεψη της Επιτρόπου Κρέτσου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και τη συνεχιζόμενη στήριξη της Επιτροπής προς την Ελλάδα ώστε αυτή να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση