Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της Επιτρόπου της Ε.Ε. Corina CREŢU στην Ελλάδα
Επίσκεψη της Επιτρόπου της Ε.Ε. Corina CREŢU στην Ελλάδα

Επίσκεψη της Επιτρόπου της Ε.Ε. Corina CREŢU στην Ελλάδα

Την Ελλάδα πρόκειται να επισκεφθεί η Ευρωπαία Επίτροπος, Corina Creţu, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, από τις 20 έως τις 23 Μαΐου 2015.

Ειδικότερα,την Τετάρτη, 20/5, η Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, (ώρα 11:00), τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη (ώρα 14:30) καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Κώστα Φωτάκη.

Επίσης η κ. Κρέτσου θα επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης, το Stone Soup, ωφελούμενη επιχείρηση του προγράμματος «Επιχειρώ Κοινωνικά» που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων, το Κέντρο Ελέγχου του Σταθμού Συντάγματος του Μετρό Αθηνών και το εργοτάξιο του υπό κατασκευή Σταθμού του Μετρό «Νίκαια».

Την Πέμπτη 21/5, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τους Περιφερειάρχες των 13 ελληνικών Περιφερειών.

Επίσης, θα επισκεφτεί το Οφθαλμιατρείο Αθηνών καθώς και το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής στην Πάτρα, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και το εργοτάξιο της Ιωνίας Οδού.

Την Παρασκευή 22/5, η κ. Κρέτσου θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στην ημερίδα «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». (Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, Κοιλάδα Αχελώου, ώρα 11:45).

Επίσης θα επισκεφτεί το Υδροηλεκτρικό Δαφνοζωναρά-Σανίδι και τη Μονή Σέλτσου καθώς και την περιφερειακή οδό και την ευρύτερη περιοχή Μετεώρων.

Τέλος το Σάββατο 23/5, η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, τη Λαμία καθώς και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Σημειώνεται ότι τα έργα που θα επισκεφθεί η Επίτροπος έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Τα κονδύλια των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων αποτελούν άμεσο, «ζεστό» χρήμα και πηγή σημαντικότατων επενδύσεων για την χώρα. Επιχορηγήσεις ύψους 20 δις θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα την περίοδο 2014-2020.

Στο πλαίσιο δε του νέου προγραμματικού σχεδιασμού, τα αυτά δεν προορίζονται μόνο για αλλά, πολύ περισσότερο, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μέσω δε της στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης, δηλαδή της εκμετάλλευσης της τοπικής τεχνογνωσίας και του υφιστάμενου δυναμικού, στόχος είναι η αύξηση τη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας και η διαφοροποίηση των περιφερειών βάσει των δυνατών τους σημείων.

Στην διάρκεια της επίσκεψής της στην Αττική και σε άλλες περιφέρειες, η Επίτροπος Κρέτσου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνουν άμεσα οι ενδεδειγμένες ενέργειες για εκκίνηση των έργων ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση