Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της επιτρόπου Mariya GABRIEL στην Αθήνα
Επίσκεψη της επιτρόπου Mariya GABRIEL στην Αθήνα

Επίσκεψη της επιτρόπου Mariya GABRIEL στην Αθήνα

Η επίτροπος Mariya Gabriel, αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, επισκέπτεται την Αθήνα στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2017.

 Η επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σήμερα Τετάρτη 20/9/2017 ( 21:00, Μέγαρο Μαξίμου).

 Αύριο Πέμπτη 21/9/2017, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Γκαμπριέλ θα συναντηθεί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά ( 10:00, στο Γραφείο του Υπουργού) όπου και θα υπογραφεί συμφωνία υλοποίησης της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων. Στη συνέχεια η Επίτροπος θα συναντηθεί με  τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκο Μητσοτάκη ( 14:15, Βουλή των Ελλήνων).

Επίσης, η κα Γκαμπριέλ θα συναντηθεί με στελέχη του Ευρωπαϊκού  Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), ενώ στις 15:00  θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, με θέμα “Προτεραιότητες της Ψηφιακής Πολιτικής για την Ευρώπη” (Αίθουσα Γερουσίας, Βουλή των Ελλήνων).

 Το πρόγραμμα της επιτρόπου Γκαμπριέλ θα λήξει με επίσκεψη στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο “Ανάπτυξη συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης & Παροχής σχετικών υποστηρικτικών υπηρεσιών” (στον χώρο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. – Λυκούργου 10).

 Με αφορμή την επίσκεψη της κας. Gabriel στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:  Λίγες μόλις μέρες μετά την Ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης, στην οποία εξέχουσα θέση κατείχε η ανάγκη τόνωσης της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, η αρμόδια Επίτροπος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Δεδομένου ότι ο ψηφιακός κόσμος αποτελεί πλέον όχι μόνο κομμάτι της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και πηγή ευκαιριών για τις επιχειρήσεις, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη, ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία οι μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις καθίστανται ολοένα και συχνότερες. Αναμφίβολα το θέμα της ασφάλειας αλλά και οι τρόποι μέσω των οποίων η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από την κοινή Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Πολιτική θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης της κας Γκάμπριελ, με στόχο να συμβάλλει και αυτός ο πολύ σημαντικός τομέας στην της ανταγωνιστικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση”. 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση