Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Pierre Moscovici
Επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου  Pierre Moscovici

Επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Pierre Moscovici

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.

Ο Επίτροπος, , αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου 2016.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο κ. Moscovici θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12.30, Μέγαρο ) και στη συνέχεια θα έχει γεύμα ς στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Οικονομικών,Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 15.15 ο Επίτροπος και ο Οικονομικών, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παρς και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ώρα 16.30).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον Επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει στην θέση που της αρμόζει εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Άλλωστε, το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση