Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Miguel Arias CAÑETE
Επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Miguel Arias CAÑETE

Επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Miguel Arias CAÑETE

Ο επίτροπος,   Miguel Arias Cañete, αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την , πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2107.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο Επίτροπος κ. Cañete, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Στο πλαίσιο του προγράμματός του, ο κ. Cañete, θα έχει εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη (στο Υπουργείο) ενώ στις 12:15, το μεσημέρι, ο επίτροπος και ο θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8) .

 Το απόγευμα της Πέμπτης 19/1, ο κ. Cañete θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας και αμέσως μετά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της “Νέας Δημοκρατίας”,  Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο επίτροπος  θα απευθύνει ομιλία στη των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος (ώρα 09.30, Αίθουσα Γερουσίας) ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

 Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Cañete, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε: “Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, που την αναδεικνύει σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, και του πλούτου που διαθέτει – τόσο σε συμβατικές όσο και σε εναλλακτικές, “πράσινες” μορφές ενέργειας. Στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα μας, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Κανιέτε θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία στο ανώτερο επίπεδο αλλά και με φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος – τομείς που, επιπλέον, μπορούν να φέρουν σημαντικές επενδύσεις με βάθος χρόνου και αποδόσεων. Στόχος όλων μας είναι η να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική μέσα από φθηνή, προσβάσιμη και φιλική προς το ”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση