Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη
Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη

Ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, αύριο Τρίτη 19 Απριλίου.

Ο επίτροπος επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να υπογράψει συμφωνίες με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους , τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και 6 μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, με σκοπό την παροχή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανθρωπιστικής ς για τους που βρίσκονται στην .

Είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί απευθείας ανθρωπιστική εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Ιωάννη Μουζάλα (ώρα 08.00, στο Υπουργείο).

Θα ακολουθήσει κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αροσωπείας της ΕΕ στην .

Το πρόγραμμα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό, Ιωάννη Μουζάλα και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, ο επικεφαλής της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Η βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου εργαλείου που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης εντός της ς. Κοινός στόχος όλων μας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Με την αυριανή παρουσία του Επιτρόπου Στυλιανίδη στη χώρα μας και την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών με εξειδικευμένους παρόχους ανθρωπιστικής βοήθειας γίνονται επιπλέον ουσιαστικά βήματα ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικές και διοικητικές ικανότητες της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί ικανό αριθμό στελεχών της στον τομέα της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων με στόχο το συντονισμό και την έγκαιρη τελεσφορία όλων των σχετικών δράσεων”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση