Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mάρος Σέφτσοβιτς
Επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mάρος Σέφτσοβιτς

Επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mάρος Σέφτσοβιτς

Ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Maroš Šefčovič, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, πρόκειται να επισκεφθεί την την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της 2ης Περιοδείας του για την Ενεργειακή Ένωση.

 

Την Πέμπτη 9/11 και 13:15, ο Σέφτσοβιτς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της 2ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου (“EU Arab World Summit“) όπου νωρίτερα, ο Αντιπρόεδρος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία ( 9:00).

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπιου Παυλοπούλου και πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 Την Πέμπτη 9/11 και ώρα 12.30 ο αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς θα κάνει σύντομες δηλώσεις στον τύπο (Αίθουσα 3,4 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να είναι παρόντες, παρακαλούνται να αποστείλουν το όνομά τους και το μέσο που εργάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.apostolidou@tsomokos.gr.

 Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς θα επισκεφτεί το Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Κερατέας-Λαυρίου.

Την Παρασκευή 10/11 και ώρα 12.30, ο κ. Σέφτσοβιτς θα συμμετέχει στην εναρκτήρια της Energy Union Future Leaders Academy, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του αντιπροέδρου  (Ίδρυμα  Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου – Πειραιάς)

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καθώς και με διευθυντικά στελέχη προμηθευτών ενέργειας και διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Με αφορμή την στην του  Μάρος Σέφτσοβιτς, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  Πάνος Καρβούνης δήλωσε: “Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας μπορεί να την αναδείξει σε στρατηγικό συνομιλητή στην διαδικασία ολοκλήρωσης της Ενεργειακής Ένωσης, μιας από τις βασικότερες προτεραιότητες της Επιτροπής . Το όφελος βέβαια θα είναι διπλό – τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς, ο οποίος γνωρίζει καλά την Ελλάδα, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει κρίσιμες πτυχές του τομέα της ενέργειας με σειρά πολιτικών και επιχειρηματικών εταίρων. Πιστεύω ότι εναπόκειται στην βούληση της χώρας να αδράξει τις νέες ευκαιρίες που αναφύονται και να αναβαθμίσει τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας όχι μόνο στον ευρωπαϊκό αλλά και στον παγκόσμιο χάρτη”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση