Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis
Επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis

Επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Δι, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis επισκέπτεται την Ελλάδα ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Αντιπρόεδρος της , θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:

 Τη Δευτέρα 26/10, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη (ώρα 09.30) και αμέσως μετά με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 10.30, στο Υπουργείο).

 Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της θα συναντηθεί με τα Προεδρεία  των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παρς και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12.00, Κτίριο Βουλής).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 14.00, Μέγαρο ), ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 15.30, στο Υπουργείο).

 Την Τρίτη 27/10, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα(ώρα 09.30).

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45, Τεχνόπολης, Γκάζι).

 Το πρόγραμμα του κ. Dombrovskis στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

 Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της ΕΕ, κ. Dombrovskis, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

 “Στην , ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μια σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας: από την διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά  και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής Υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τη διευκόλυνση των  μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο Αντιπροέδρου της   αναδεικνύει την

σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος.

 Κατά τη  διάρκεια  της επίσκεψης του στη χώρα μας,  ο κ.  Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς  παράγοντες για να συζητήσει την βέλτιστη δυνατή υλο τόσο των δεσμεύσεων της χώρας  στο πλαίσιο  του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής  οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση.”

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση