Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ε.Ε. Φρανς Τίμμερμανς
Επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ε.Ε. Φρανς Τίμμερμανς

Επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ε.Ε. Φρανς Τίμμερμανς

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,   Frans Timmermans, αρμόδιος για τη βελτίωση της νομοθεσίας, τις διοργανικές , το κράτος δικαίου και το χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου .

 Τη Δευτέρα 30/10 και ώρα 12:00, ο πρώτος αντιπρόεδρος θα παρασημοφορηθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλο με το Μεγαλόσταυρο του Φοίνικα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την ίδια μέρα και ώρα 19:00, ο κ. Timmermans θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αθηνών.

Η τελετή αναγόρευσης του Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Αθηνών ( 30). (Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να καλύψουν, παρακαλούνται να αποστείλουν το όνομά τους και το μέσο που εργάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση press@uoa.gr). 

Στην τελετή θα παρίσταται ο , Προκόπης .

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 9:45 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος , θα απονείμει στον πρώτο αντιπρόεδρο κ. Timmermans το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63). (Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να καλύψουν, παρακαλούνται να αποστείλουν το όνομά τους και το μέσο που εργάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση sec.press@cityofathens.gr ή στο τηλέφωνο 210 3722163). 

 Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Frans Timmermans, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην   Πάνος Καρβούνης δήλωσε: “Ο είναι ένας Ευρωπαίος πολιτικός που δίνει μεγάλο αγώνα για τη στήριξη του κράτους δικαίου παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φροντίζοντας επίσης για την ενίσχυση της λειτουργικότητας, της αποτελεσματικότητας αλλά και της διαφάνειας των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, έχει σταθεί στο πλευρό της χώρα μας από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ενώ δεν δίστασε, μαζί με τον επίτροπο  Αβραμόπουλο να επισκεφτεί την Κω τον καυτό Σεπτέμβρη του 2015 για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή στήριξη προς την για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος ζητήματος. Οι τιμές που θα του αποδοθούν την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας αποτελούν αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

  • #φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος #φωτιά - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση