Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου Violeta Bulc
Επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου Violeta Bulc

Επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου Violeta Bulc

Η Ευρωπαία Επίτροπος, Violeta Bulc, αρμόδια για τα θέματα Μεταφορών, πρόκειται να επισκεφθεί, την Αθήνα, στις 9 και 10 Ιουνίου.Η Επίτροπος επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016”, μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής τους Επιτροπής.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Ιουνίου, η Επίτροπος Bulc θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ενώ την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η επίτροπος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν στην Έκθεση “Posidonia Exhibition” (Athens Metropolitan Expo Centre, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”).

Αμέσως μετά, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα ενώ το πρόγραμμά της θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα εκφωνήσει στο “Young Executive Shipping Forum” που οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016” (ώρα 15.00, “Posidonia Hall”, Athens Metropolitan Expo Centre, Διεθνής Αερολιμένας “Ελ. Βενιζέλος”).

Με αφορμή την στην Αθήνα της Επιτρόπου Bulc, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε: “Η ναυτιλία υπήρξε πάντα πηγή ζωής και ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνεται και από τη διοργάνωση μιας παγκοσμίως κορυφαίας έκθεσης στον τομέα αυτό, των Ποσειδωνίων. Τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η υγιής ναυτιλία στην ανάκαμψη της χώρας επιβεβαιώνει και η παρουσία της Επιτρόπου Μπουλτς αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η ενίσχυση μιας ναυτιλίας περισσότερο “καθαρής”, περισσότερο ασφαλούς και πιο εύκολης. Στην προσπάθεια εναντίον της κλιματικής αλλαγής, πχ, έως το 2025, όλα τα κύρια ευρωπαϊκά θα πρέπει να διαθέτουν υποδομές ανεφοδιασμού για LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο). Όσο δε αφορά την και την διοικητική απλοποίηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να επικαιροποιήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ήδη το 2017. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο που της αρμόζει”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση