Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη
Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του Επιτρόπου  Χρήστου Στυλιανίδη

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθεις κι Διαχείρισης Κρίσεων,Χρήστος Στυλιανίδης, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 10/9 και 14.30, ο Επίτροπος θα εγκαινιάσει το Περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Ιωάννη Μουζάλα.

Μετά τις σύντομες στα εγκαίνια του περιπτέρου της Επιτροπής θα ακολουθήσει κοινή Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη και του Υπουργού κ. Μουζάλα.

Ενόψει της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Επίτροπος δήλωσε:”H στήριξη της Eυρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι συνεχής. Κοινή μας προτεραιότητα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ιδιαίτερα ενόψει του χειμώνα. Σε αυτό ακριβώς στοχεύει η πρόσθετη ευρωπαϊκή που θα ανακοινωθεί το Σάββατο .

Από πλευράς του, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Φέτος, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα εκπροσωπηθεί δε από τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, έναν άνθρωπο η προσωπική και ουσιαστική συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στη στήριξη της χς μας στο προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, για να στηρίξει την Ελλάδα, η Επιτροπή έχει χορηγήσει από τις αρχές του 2015 πάνω από 352 εκατ. ευρώ σε έκτακτης ανάγκης ενώ 509 εκατ. ευρώ διατίθενται στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για το 2014-2020. Μέσω δε του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη διατεθεί 83 εκατομμύρια ευρώ το 2016 ειδικά για τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Με τα κονδύλια αυτά αλλά και την απολύτως απαραίτητη εντατικο των ενεργειών όλων των κρατών μελών, οι συνέπειες της προσφυγικής ς, τόσο για αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα α τους όσο και για τις χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που τους υποδέχονται, μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση