Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη Ska Keller στην Χίο για το προσφυγικό
Επίσκεψη Ska Keller στην Χίο για το προσφυγικό

Επίσκεψη Ska Keller στην Χίο για το προσφυγικό

Στην βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, η αντιπρόεδρος της Ευρω-ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, .

Το Σάββατο μάλιστα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τη Χίο και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Η συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο του «Οικολογικού άνεμου» Βασίλη Μπάλλα και μέλη των Οικολόγων Πράσινων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς, εθελοντές και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον χώρο φιλοξενίας της Σούδας όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πρόσφυγες όπου της μετέφεραν τις ζοφερές συνθήκες διαβίωσης τους στον καταυλισμό της Σούδας, τα προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική τους , την έλλειψη μέριμνας για τις οικογένειες και το διαχωρισμό ανά εθνικότητα, καθώς επίσης οι διαδικασίες εξέτασης του ασύλου.

ια τις διαδικασίες παροχής ασύλου η Ska Keller είχε και από την επικεφαλής της , ενώ της Χίου την ενημέρωσαν και από την πλευρά τους για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα θέματα ασύλου και επαναπροώθησης των προσφύγων και μεταναστών, την αμφιλεγόμενη EU και Τουρκίας και την προοπτική της μετά το στην Τουρκία.

Η Ska Keller συνάντησε και το δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνούς, τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών καθώς και τον πρόεδρο των Ξενοδόχων, όπου την ενημέρωσαν για το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί σε με έμφαση στο προσφυγικό, αλλά και τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών για το φυσικό περιβάλλον του νησιού και την οικονομία του.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση