Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επίσκεψη Ska Keller στην Αθήνα
Επίσκεψη Ska Keller στην Αθήνα

Επίσκεψη Ska Keller στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται για στήριξη των Οικολόγων Πράσινων και της συμμαχίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτές τις εκλογές, η αντιπρόεδρος της Ευρω-ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Bundis 90/ Die Grunen- ερμανία), η οποία συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ή καλύτερη οργάνωση της πρώτης υποδοχής στα Ελληνικά νησιά και η βελτίωση του συντονισμού με τις ευρωπαϊκές αρχές. Επίσης συζητήθηκε η σημασία της συνς της αριστεράς και οικολογίας όπου δόθηκε έμφασή στην κοινωνική και στην πράσινη οικονομία όπως στην των ΑΠΕ, την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Νωρίτερα το πρωί στις 10:30, η Πράσινη Ευρως παραβρέθηκε σε ημερίδα του εωπονικού Πανεπιστημίου με θέμα την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα» και απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ στις 2:00μμ επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Η Σκα Κέλλερ συνεχίζει τις συναντήσεις της στην Αθήνα με εκπροσώπους και υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα συμμετάσχει στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο που έχουν καλέσει συνδικάτα, οργανώσεις και κόμματα στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Στον Πειραιά θα επισκεφθεί επίσης το νέο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Πειραιά. Τέλος, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του προεκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κηφισιά παρουσία του υποψηφίου Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη.

Σήμερα Σάββατο 12/9 στις 12.00 οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές και Ernest Urtasun (Iniciativa per Catalunya-Verds, Καταλονία) θα συμμετάσχουν σε ένα “Πράσινο” Προεκλογικό Debate στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Αθήνα). Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν ο Γιώργος Καραμέρος, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και η Ζωή Βροντίση, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Το Σάββατο βράδυ οι θα μιλήσουν σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης, παρουσία του υποψήφιου βουλευτή Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δημαρά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση