Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα
Επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα

Επίσκεψη Φρανσουά Ολάντ στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα

Διήμερη επίσκεψη στην πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα επισκέφθηκε το χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ενώ παρών ήταν και ο πρώην Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου, είδε από κοντά το παράρτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την κοινωνική υπηρεσία, ενώ εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη και συνομίλησε με πρόσφυγες και εθελοντές, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Σημειώνεται πως στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα λειτουργεί το Παράρτημα του 54ου Νηπιαγωγείου Αθήνας, στο οποίο φοιτούν 35 παιδιά νηπιακής ηλικίας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και προνηπιακό τμήμα.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση των νηπιαγωγών των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) του Βορείου Αιγαίου και της Αττικής, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας – Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας του Κέντρου Φιλοξενίας πηγαίνουν στα της περιοχής, παρακολουθώντας το πρωινό πρόγραμμα. Στα αυτά λειτουργούν Τάξεις Υποδοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση