Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη Ερντογάν: Mε το βλέμμα στην Κομοτηνή
Επίσκεψη Ερντογάν: Mε το βλέμμα στην Κομοτηνή

Επίσκεψη Ερντογάν: Mε το βλέμμα στην Κομοτηνή

Tα κφενεί στα χωριά της Ροδόπης και στους μαχαλάδες των μουσουλμάνων στην και στην Ξάνθη ήταν γεμάτα όταν το αερο του κ. έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι άρρενες είχαν πιάσει από νωρίς καρέκλα για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Οι μειονοτικοί προτιμούν τα τουρκικά κανάλια τα οποία είχαν «ανεβάσει» την επίσκεψη και οι αβρότητες στο αεροδρόμιο μεταξύ του κ. και του κ. Κοτζιά προϊδέαζαν, όπως μας είπαν όσοι μιλήσαμε, για ένα πολύ καλό κλίμα το οποίο ήλπιζαν ότι θα έχει και θετικό αντίκτυπο στη μειονότητα.

Τα όσα διημείφθησαν στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον κ. Ερντογάν να επιμένει στα περί «επικαιρος» της Συνθήκης της Λωζάννης και τον κ. Παυλόπουλο να καθιστά ξεκάθαρο πως για την Ελλάδα τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται, αλλά και τα περί «τουρκικής μειονότητας» ανέβασαν τους τόνους της ρητορικής και προκάλεσαν αμηχανία.

«Ο περίμενε ένα καλύτερο κλίμα γιατί αισθάνεται πως όσο βελτιώνονται οι σχέσεις τόσο καλυτερεύει και η θέση της μειονότητας ή και το αντίθετο. Οι άνθρωποι εδώ, πλην κάποιων φανατικών, δείχνουν μουδιασμένοι. Θα δούμε όμως τι θα γίνει και αύριο (σ.σ. σήμερα) κατά την έλευση του Ερντογάν στην », όπως ειπώθηκε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση