Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίσκεψη Ερντογάν: Mε το βλέμμα στην Κομοτηνή
Επίσκεψη Ερντογάν: Mε το βλέμμα στην Κομοτηνή

Επίσκεψη Ερντογάν: Mε το βλέμμα στην Κομοτηνή

Tα καφενεία στα ορεινά χωριά της Ροδόπης και στους μαχαλάδες των μουσουλμάνων στην και στην ήταν γεμάτα όταν το αεροσκάφος του κ. έφτασε στο . Οι άρρενες είχαν πιάσει από νωρίς καρέκλα για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Οι μειονοτικοί προτιμούν τα τουρκικά κανάλια τα οποία είχαν «ανεβάσει» την επίσκεψη και οι αβρότητες στο αεροδρόμιο μεταξύ του κ. και του κ. Κοτζιά προϊδέαζαν, όπως μας είπαν όσοι μιλήσαμε, για ένα πολύ καλό κλίμα το οποίο ήλπιζαν ότι θα έχει και θετικό αντίκτυπο στη μειονότητα.

Τα όσα διημείφθησαν στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον κ. Ερντογάν να επιμένει στα περί «επικαιροποίησης» της Συνθήκης της Λωζάννης και τον κ. Παυλόπουλο να καθιστά ξεκάθαρο πως για την τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται, αλλά και τα περί «τουρκικής μειονότητας» ανέβασαν τους τόνους της ρητορικής και προκάλεσαν αμηχανία.

«Ο κόσμος περίμενε ένα καλύτερο κλίμα γιατί αισθάνεται πως όσο βελτιώνονται οι τόσο καλυτερεύει και η θέση της μειονότητας ή και το αντίθετο. Οι άνθρωποι εδώ, πλην κάποιων φανατικών, δείχνουν μουδιασμένοι. Θα δούμε όμως τι θα γίνει και αύριο (σ.σ. σήμερα) κατά την έλευση του Ερντογάν στην », όπως ειπώθηκε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση