Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσημη πρώτη της Πλεύσης Ελευθερίας
Επίσημη πρώτη της Πλεύσης Ελευθερίας

Επίσημη πρώτη της Πλεύσης Ελευθερίας

«Βάζοντς υτή την υπογραφή, θέλω να σηματοδοτήσω την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία»: η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν η πρώτη που υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, το οποίο με την επωνυμία Πλεύση Ελευθερίας ξεκίνησε χθες το δι του στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου κόμματος χθες, περιέγραψε το βασικό πλαίσιο της οργανωτικής δομής, των επιδιώξεων, των στόχων του και προσδιόρισε τα έξι δέλτα που κοσμούν ως ιστία το καραβάκι-σήμα του νέου κόμματος ως Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους, Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Στον πυρήνα όσων το νέο κόμμα προτάσσει βρίσκεται ο αντιμνημονιακός αγώνας: «Παλεύουμε για συλ απελευθέρωση από το μνημονιακό καθεστώς, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και του λαού, για την ανάκτηση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Εθεσε, μάλιστα, ως πρώτο στόχο του κόμματος «να διακόψουμε αμετάκλητα τη μνημονιακή καταστροφή», ενώ υπενθύμισε ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται έξι χρόνια από το πρώτο μνημόνιο και κάλεσε σε αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει πεντηκονταετία, όπως προβλέπεται στο πρώτο μνημόνιο, αλλά ούτε επταετία ή οκταετία, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο». Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημερινή πραγματικότητα, για να επισημάνει ότι λιγότερο από το 50% του λαού εκπροσωπείται στη από τα οποία, όπως τόνισε, «παραβιάζουν την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή της 5ης Ιουλίου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίσθηκε επικριτική έναντι της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «όποιος υπερασπίζεται με έργα ή με λόγια την του βίου αυτής της κυβέρνησης και την των μνημονίων δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δημος», για να προσθέσει ότι «όλα τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν και τη στηρίζουν απέδειξαν ότι τα ψεύτικα λόγια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος», και επισήμανε ότι «δεν διαφέρουν από το επίορκο και διεφθαρμένο προσωπικό προηγούμενων δεκαετιών», «επιδίδονται λαίμαργα στη νομή εξουσίας». Επίσης, αναφέρθηκε σε νεποτισμό, φαυλοκρατία, για να καταλήξει στη διαπίστωση ότι «πρέπει να φύγουν». Και, προφανώς, επιφυλάσσοντας για το νέο κόμμα έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής, δήλωσε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας». Η κ. Κωνσταντοπούλου κήρυξε την έναρξη μιας διαδικασίας ανοικτών θυρών και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, απευθύνοντας προς τους πολίτες πρόσκληση να συστρατευθούν με την Πλεύση Ελευθερίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση