Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, όπου αύριο Τρίτη θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει, επίσης, χωριστή με τον Έλληνα υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η κα Κυριακίδου θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο εμβολιασμού ‘Προμηθέας’.

Οι επαφές της Ευρωπαίας επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ότι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε: «Οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορονοϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν πλήρως και έτσι θα είναι προστατευμένοι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.

Η κοινή μας Εμβολιαστική Στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πως μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό».

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Επιτροπής αλλά και της δέσμευσης της Επιτρόπου Κυριακίδου να στηρίξει την επιτάχυνση των εθνικών εμβολιαστικών εκστρατειών κατά του κορoνοϊού, στις χώρες μέλη της ΕΕ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίτιμη διδάκτορα αναγορεύει το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας την Ξένια Καλογεροπούλου - https://t.co/Viz6TUiYeU… -

  • Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Διά της διπλωματικής οδού θα αναζητηθούν οι ημερομηνίες συνομιλιών με τη Βρετανία… - https://t.co/uXNlHjIpAw -

  • #Δάκης: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής #Δάκης - https://t.co/mLTpBxAd5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση