Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Επιπλέον στοιχεία θα προσκομίσει ο Γ. Πανούσης
Επιπλέον στοιχεία θα προσκομίσει ο Γ. Πανούσης

Επιπλέον στοιχεία θα προσκομίσει ο Γ. Πανούσης

Πρόσθετα στοιχεία, τα οποία φέρονται να στοιχειοθετούν τις καταγγελθείσες απειλές κατά της ς του αλλά και τα όσα είπε για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, αναμένεται να προσκομίσει σήμερα –δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του– στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Εν τω μεταξύ, η κόντρα του κ. Πανούση με τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ακύρωση επιστημονικού συνεδρίου. Ο λόγος της ακύρωσης αποδίδεται στη διαφωνία των διοργανωτών για την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στον κ. Πανούση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Κατά τη χθεσινή σχεδόν πεντάωρη κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, ο πρώην αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικά και με χρονολογική σειρά στις εις βάρος του επιθέσεις το 2009 και το 2010. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ διευκρίνισε ότι εκ παραδρομής ειπώθηκε ότι οι επίμαχοι διι που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ διέρρευσαν από τη γραμματεία του δικαστηρίου.

Σήμερα, ο πρώην υπουργός αναμένεται να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία στον κ. Δασούλα, καθώς και να προτείνει και μάρτυρες προς εξέταση, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Παράλληλα, όπως άλλωστε δήλωσε και ενώπιον της Βουλής, ο κ. Πανούσης αναμένεται να ζητήσει τις κασέτες με τις συν που τον αφορούν από την ΕΥΠ.

Το συνέδριο

«Θύμα» της διαμάχης ς και πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη «έπεσε» το πανελλήνιο συνέδριο για την «Πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας – », το οποίο είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 27 με 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Διοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας – Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ως κεντρικός ομιλητής είχε οριστεί ο κ. Πανούσης, που είναι καθηγητής Εγκληματολογίας, ενώ χαιρετισμό επρόκειτο να απευθύνει ο κ. Παρασκευόπουλος. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είχε διαμορφωθεί πριν από τις πρόσφατες καταγγελίες Πανούση. Ωστόσο, έπειτα από αυτές, άρχισαν οι διαφωνίες μεταξύ των διοργανωτών και οι δεύτερες σκέψεις για τη συνύπαρξη Πανούση – Παρασκευόπουλου. Επίσης ακούγεται ότι υπήρξε και δάκτυλος ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία, κάτι που δεν δέχθηκε το ΠΚ, και έτσι το συνέδριο ακυρώθηκε. Στη συμμετοχή Πανούση φέρεται να αντέδρασε και η , αλλά η αντίδραση αυτή μάλλον δεν ήταν η βαρύνουσα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση