Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επικράτηση της ΝΔ και στις επτά Περιφέρειες
Επικράτηση της ΝΔ και στις επτά Περιφέρειες

Επικράτηση της ΝΔ και στις επτά Περιφέρειες

Eπιση της έας Δημοκρατίας και στις επτά Περιφέρειες προβλέπει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος, την οποία δημοσιοποίησε η Singular Logic.

Συγκεκριμένα, τα διαμορφώνονται ως εξής:

Αττική: Γ. 66,2%

Δ. Ελλάδα: . Φαρμάκης 56,4%

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρ. Μέτιος 51,1%

Πελοποννήσου: Π. Νίκας 52,7%

Στερεά Ελλάδα: Φ. Σπανός 51,4%

Ιονίων Νήσων: Ρ. Κράτσα 59,1%

Β. υ: Κ. 55,1%

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic, οι έξι από τις 7 περιφέρειες έχουν κριθεί, εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε από τις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας έχει «κλειδώσει» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών η , όπου οι υποψήφιοί της εξελέγησαν με απόλυτη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, της Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, της Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό, Νοτίου υ με τον Γιώργο Χατζημάρκο και Δυτικής Μακεδονίας με τον Γιώργο Κασαπίδη.

Όλοι τους είχαν εκλεγεί περιφερειάρχες και το 2014, εκτός του κ. Κασαπίδη, ο οποίος νίκησε από τον πρώτο γύρο τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κρήτη, επανεξελέγη ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση