Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Εποικοδομητική» η συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε
«Εποικοδομητική» η συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε

«Εποικοδομητική» η συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η εργσίας του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ , στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικων, το κλίμα στη ήταν «εποικοδομητικό».  Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. για την των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ υπάρχει κοινή θέληση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σόϊμπλε συζήτησαν επίσης το θέμα της προσφυγικής ς, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.

Η πληροφορία περί συμμετοχής στη συνάντηση του επικεφαλής του ΔΝΤ για την Πολ Τόμσεν, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την εκπρόσωπο του κ. Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Ο κ. Τόμσεν έφθασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δυο υπουργών και σε σχετικά με το αν θα συμμετάσχει σε αυτήν, απάντησε αρνητικά.

Ακόμη, η κα. Φον Τισενχάουζεν, έκανε λόγο για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα», τονίζοντας ότι η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον Γερμανό υπουργό να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο.

«Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα», δήλωσε ακόμη και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι εξετάζουν λεπτομερώς και υπολογίζουν τις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης.

Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι κατέστη σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση