Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την αξιολόγηση
Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την αξιολόγηση

Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την αξιολόγηση

Τηλεφωνική επικοινωνί με την Γερμνίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ είχε την Τρίτη ο .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της ς του ελληνικού προγράμματος

 Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, μετέφερε στην κα Μέρκελ την ελληνική θέση ότι οι θεσμοί δεν πρέπει να επιμείνουν σε νέα μέτρα, καθώς και ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της ς.

Από το Μαξίμου, συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν άλλωστε προαναγγείλει νέο κύκλο πολιτικών επαφών του κ. Τσίπρα σε ανώτατο επίπεδο με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, προκειμένου να τεθεί για την ώρα στην άκρη η απαίτηση για πρόβλεψη πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Η μετατοπίσθηκε χθες, Δευτέρα, αισθητά από την αρχική της τοποθέτηση, το βράδυ της Κυριακής, όταν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκεκριμενοποιηθούν επιπλέον μέτρα, εφόσον ελάμβανε διαβεβαιώσεις για το χρέος. Χθες, έπειτα από την καθιερωμένη υπό τον πρωθυπουργό κυβερνητική , το του Μαξίμου ήταν διαφοροποιημένο: η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει με όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα και με βάση όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, η επανάληψη των διαπραγματεύσεων αναμένεται να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα ζητήματα που οι εκπρόσωποι των δανειστών βάζουν στο τραπέζι και για τον τρόπο με τον οποίο εννοούν την ανάληψη δέσμευσης για νέα μέτρα. Αν, δηλαδή, θα μπορούσαν να αρκεστούν σε μια γενική αναφορά ότι πιθανές αποκλίσεις μεταφράζονται σε λήψη επιπλέον μέτρων ή αν ζητούν συγκεκριμενο και ψήφιση των μέτρων αυτών άμεσα, κάτι που κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί η .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση