Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την αξιολόγηση
Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την αξιολόγηση

Επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ για την αξιολόγηση

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ είχε την Τρίτη ο .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

 Ο , κατά τις ίδιες πηγές, μετέφερε στην κα Μέρκελ την ελληνική θέση ότι οι δεν πρέπει να επιμείνουν σε , καθώς και ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο Πέμπτη από τη , θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Από το Μαξίμου, συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν άλλωστε προαναγγείλει νέο κύκλο πολιτικών επαφών του κ. σε ανώτατο επίπεδο με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, προκειμένου να τεθεί για την ώρα στην άκρη η απαίτηση για πρόβλεψη πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τον στόχο για 3,5% το 2018.

Η Αθήνα μετατοπίσθηκε χθες, Δευτέρα, αισθητά από την αρχική της τοποθέτηση, το βράδυ της Κυριακής, όταν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκεκριμενοποιηθούν επιπλέον μέτρα, εφόσον ελάμβανε διαβεβαιώσεις για το χρέος. Χθες, έπειτα από την καθιερωμένη υπό τον πρωθυπουργό κυβερνητική , το του Μαξίμου ήταν διαφοροποιημένο: η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει με όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα και με βάση όσα προβλέπονται από τη του Ιουλίου, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, η επανάληψη των διαπραγματεύσεων αναμένεται να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα ζητήματα που οι εκπρόσωποι των δανειστών βάζουν στο τραπέζι και για τον τρόπο με τον οποίο εννοούν την ανάληψη δέσμευσης για . Αν, δηλαδή, θα μπορούσαν να αρκεστούν σε μια γενική ότι πιθανές αποκλίσεις μεταφράζονται σε λήψη επιπλέον μέτρων ή αν ζητούν συγκεκριμενοποίηση και ψήφιση των μέτρων αυτών άμεσα, κάτι που κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί η Αθήνα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση