Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα
Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα

Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα

Οι ΗΠΑ έστειλαν χθες το ότι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η στην Ευρωζώνη είναι μία σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέφερε το τηλεφωνικά στη καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, «ο πρόεδρος ξεκίνησε την ημέρα του με συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ και συνέχισε με τον κ. Τσίπρα… Ολα τα μέρη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν ότι είναι προς το συλλογικό και αμοιβαίο συμφέρον τους η να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ομως ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε τον στόχο είναι να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που να βάζει την Ελλάδα πίσω στον δρόμο οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους».

Στο με την κ. Μέρκελ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να φτάσουν σε που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανεκκινήσει τις , να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους εντός της Ευρωζώνης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση