Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα
Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα

Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα

Οι ΗΠΑ έστειλαν χθες το ότι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη είναι μία σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέφερε το τηλεφωνικά στη καγκελάριο Αγκελα και στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, «ο πρόεδρος ξεκίνησε την ημέρα του με συν με την καγκελάριο και συνέχισε με τον κ. Τσίπρα… Ολα τα μέρη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν ότι είναι προς το συλλογικό και αμοιβαίο συμφέρον τους η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ομως ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε τον στόχο είναι να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που να βάζει την Ελλάδα πίσω στον δρόμο οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους».

Στο με την κ. Μέρκελ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να φτάσουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανεκκινήσει τις μεταρ, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους εντός της Ευρωζώνης».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση