Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα
Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα

Επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ, Τσίπρα

Οι ΗΠΑ έστειλαν χθες το μήνυμα ότι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη είναι μία συμφωνία σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέφερε το μήνυμα τηλεφωνικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, «ο πρόεδρος ξεκίνησε την ημέρα του με συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ και συνέχισε με τον κ. Τσίπρα… Ολα τα μέρη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν ότι είναι προς το συλλογικό και αμοιβαίο συμφέρον τους η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ομως ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε τον στόχο είναι να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που να βάζει την Ελλάδα πίσω στον δρόμο οικονομικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους».

Στο τηλεφώνημα με την κ. Μέρκελ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να φτάσουν σε βιώσιμη συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανεκκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να επιτύχει βιωσιμότητα του χρέους εντός της Ευρωζώνης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θεά Αθηνά και Παναγία: Βίοι παράλληλοι; - https://t.co/oBunUiRHYa -

  • Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο - https://t.co/l1xLOgeqHl -

  • Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Ανοιχτή επιστολή προς βουλευτές Μαγνησίας - https://t.co/VNFdKbPwfa -

"Αλιεύοντας" την είδηση