Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία
Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία

Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία

«Γέφυρα ς» για τη ενός βρέφους μόλις πέντε μηνών από την Αθήνα σε εξειδικευμένο της Ιταλίας, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος, στήθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Το πέντε μηνών κοριτσάκι, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαΐα Κυριακού», διεγνώσθη με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αγνώστου αιτιολογίας και οι συνέστησαν να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση. Με δεδομένο το στις παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις στη χ μας, αποφασίστηκε η αναζήτηση εξειδικευμένου υ στο εξωτερικό. Ο ΕΟΜ ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού για την εύρεση του μεταμοσχευτικού κέντρου και τη μεταφορά του παιδιού, η οποία έγινε χθες το πρωί με τη συμβολή του τομέα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Συγκινητική ήταν και η συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων και είναι ενδεικτικό ότι τρεις προθυμοποιήθηκαν να συνοδεύσουν το στην Ιταλία (τελικά ένας εξ αυτών το συνόδευσε).

Το μεταμοσχευτικό κέντρο στη Ρώμη επελέγη βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων Ελλάδας και Ιταλίας για παραπομπή στη γειτονική χ περιστατικών που δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΟΜ Ανδρέας Καραμπίνης, «οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις και ειδικότερα τα μοσχεύματα από βρέφη αποτελούν ειδική κατηγορία μεταμοσχεύσεων, λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών που απαιτούν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση