Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιχειρήσεις: αισιοδοξία για τη συμφωνία, ανησυχία για τα προτεινόμενα μέτρα
Επιχειρήσεις: αισιοδοξία για τη συμφωνία, ανησυχία για τα προτεινόμενα μέτρα

Επιχειρήσεις: αισιοδοξία για τη συμφωνία, ανησυχία για τα προτεινόμενα μέτρα

Με σχετική ανακούφιση υποδέχθηκαν στην πλειονότητά τους οι εκπροσώπησης των επιχειρήσεων την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας, ωστόσο, την έντονη ανησυχία τους για τον υφεσιακό χαρακτήρα των προτεινόμενων μέτρων. ια τον λόγο αυτό, άλλωστε, πολλοί εξ αυτών καλούν την κυβέρνηση να προτάξει μέτρα περιστολής των κρατικών δαπανών σε αντικατάσταση της υπερφορολόγησης.

«Μπροστά στον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, η στις διαπραγματεύσεις και η διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων μας, είναι μια ιδιαίτερη θετική εξέλιξη. Ο στήριξε και θα στηρίξει έμπρακτα μια συμφωνία ανάπτυξης και προοπτικής για την ελληνική , που θα προτάξει τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα περιορίσει τις δαπάνες και δεν θα οδηγεί και εργαζομέ σε ασφυξία μέσω της υπερβολικής φορολόγησης που προτείνεται» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Θ. Φέσσας. Και προσθέτει:

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, να προταχθούν και άλλες επιλογές που μπορούν να ανακόψουν την υφεσιακή για την εθνική μας . Απαιτείται περαιτέρω περικοπή και καλύτερη στόχευση των κρατικών δαπανών καθώς και άμεση υλοποίηση μέτρων πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, που στερούν πόρους από τους μισθούς και τις συντάξεις των συμπολιτών μας». Ο ίδιος τέλος διατυπώνει αίτημα για ενότητα και συν όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση