Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επιχείρηση «Taurus»: Εξάρθρωση σπείρας πλαστογράφων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έδρα την Ελλάδα
Επιχείρηση «Taurus»: Εξάρθρωση σπείρας πλαστογράφων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έδρα την Ελλάδα

Επιχείρηση «Taurus»: Εξάρθρωση σπείρας πλαστογράφων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έδρα την Ελλάδα

Στην εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογράφων με έδρα την και δίκτυο «πελατών» σε αρκετές χώρες της Ευρώπης προέβησαν οι αρχές, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Taurus», υπό την Εuropol και με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικών αρχών από άλλες χώρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 20 συλλήψεις και 23 κατ΄οίκον έρευνες, ενώ έχουν εντοπιστεί και τέσσερα εργαστήρια, σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο, Πατήσια και Κολλιάτσου, όπου η σπείρα έφτιαχνε πάσης φύσεως (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες ς και παραμονής κ.α.).

Τον «πυρήνα» του κυκλώματος αποτελούσαν τέσσερις . Η σπείρα τροφοδοτούσε με πλαστά έγγραφα μετανάστες στην και άλλες χώρες της ηραιάς Ηπείρου. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στη ερμανία, το «πελατολόγιο» της, αριθμούσε περίπου 250 άτομα.

Οι δράστες χρέωναν περίπου 400 με 500 ευρώ για κάθε πλαστό , ενώ φέρονται να έχουν συμμετάσχει και στη διακίνηση περίπου 45 ατόμων, κυρίως Αλβανών με προορισμό τη Βρετανία.

Όπως τονίστηκε στην σχετική , στην οποία έδωσαν το «παρών» τόσο ο Διευθυντής της Ασφάλειας, κ. Χρήστος Παπαζαφείρης, όσο και αξιωματούχος της Europol, δεν αποκλείεται το κύκλωμα να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα και υπόπτους για τρομοκρατία, παρότι, όπως διευκρινίστηκε, δεν υπάρχουν ακόμη απτές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση