Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Επιχείρηση «Taurus»: Εξάρθρωση σπείρας πλαστογράφων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έδρα την Ελλάδα
Επιχείρηση «Taurus»: Εξάρθρωση σπείρας πλαστογράφων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έδρα την Ελλάδα

Επιχείρηση «Taurus»: Εξάρθρωση σπείρας πλαστογράφων πανευρωπαϊκής εμβέλειας με έδρα την Ελλάδα

Στην εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογράφων με έδρα την και δίκτυο «πελατών» σε αρκετές χώρες της Ευρώπης προέβησαν οι αρχές, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Taurus», υπό την Εuropol και με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικών αρχών από άλλες χώρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 20 και 23 κατ΄οίκον έρευνες, ενώ έχουν εντοπιστεί και τέσσερα εργαστήρια, σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο, Πατήσια και πλατεία Κολλιάτσου, όπου η σπείρα έφτιαχνε πλαστά έγγραφα πάσης φύσεως (διαβατήρια, ταυτότητες, οδήγησης και παραμονής κ.α.).

Τον «πυρήνα» του κυκλώματος αποτελούσαν τέσσερις Αλβανοί. Η σπείρα τροφοδοτούσε με πλαστά έγγραφα στην και άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στη , το «πελατολόγιο» της, αριθμούσε περίπου 250 άτομα.

Οι δράστες χρέωναν περίπου 400 με 500 ευρώ για κάθε , ενώ φέρονται να έχουν συμμετάσχει και στη διακίνηση περίπου 45 ατόμων, κυρίως Αλβανών με προορισμό τη .

Όπως τονίστηκε στην σχετική ενημέρωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» τόσο ο Διευθυντής της Ασφάλειας, κ. Χρήστος Παπαζαφείρης, όσο και αξιωματούχος της , δεν αποκλείεται το κύκλωμα να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα και υπόπτους για τρομοκρατία, παρότι, όπως διευκρινίστηκε, δεν υπάρχουν ακόμη απτές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση