Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επιχείρηση-παρωδία για τις νέες αντικειμενικές
Επιχείρηση-παρωδία για τις νέες αντικειμενικές

Επιχείρηση-παρωδία για τις νέες αντικειμενικές

Σε φιάσκο τείνει να εξελιχθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς όχι μόνο δεν επαρκεί ο χρόνος για την αξιόπιστη ολοκλήρωση του υ, αλλά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν εισηγήσεις από τους εκτιμητές ακινήτων που έχουν αναλάβει τον καθορισμό νέων τιμών ζώνης σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτιμητών, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβάλει περίπου 100 πιστοποιημένοι εκτιμητές, τη στιγμή που για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών υπολογίζουν από το υπουργείο Οικονομικών ότι απαιτούνται τουλάχιστον 400-500 για την υλο του υ. Δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να υποβληθούν περισσότερες , όπως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εξέλιξη που θα δημιουργήσει πρόσθετα προτα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε ορισμένες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, σε Φλώρινα, Σέρρες, Κοζάνη, δεν αναμένονται ενδεχομένως εισηγήσεις, καθώς δεν θα υπάρχουν εκτιμητές που θα υποβάλουν σχετική αίτηση. Αγνωστο είναι το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό από την του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, για διαδικασία-παρωδία κάνουν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου των εκτιμητών ακινήτων, αναφορικά με τον προσδιορισμό των τιμών ζώνης, βάσει των οποίων θα προκύψουν οι που θα ισχύσουν για το (αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου) και επί των οποίων θα καθοριστεί και η φορολογία των ακινήτων και δη του .

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση