Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επιχείρηση-παρωδία για τις νέες αντικειμενικές
Επιχείρηση-παρωδία για τις νέες αντικειμενικές

Επιχείρηση-παρωδία για τις νέες αντικειμενικές

Σε φιάσκο τείνει ν εξελιχθεί η ναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς όχι μόνο δεν επαρκεί ο χρόνος για την αξιόπιστη ολο του έργου, αλλά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν εισηγήσεις από τους εκτιμητές ακινήτων που έχουν αναλάβει τον καθορισμό νέων τιμών ζώνης σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτιμητών, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβάλει αιτήσεις περίπου 100 πιστοποιημένοι εκτιμητές, τη στιγμή που για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών υπολογίζουν από το υπουργείο Οικονομικών ότι απαιτούνται τουλάχιστον 400-500 για την υλο του έργου. Δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να υποβληθούν περισσότερες αιτήσεις, όπως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εξέλιξη που θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε ορισμένες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, σε Φλώρινα, , Κοζάνη, δεν αναμένονται ενδεχομένως εισηγήσεις, καθώς δεν θα υπάρχουν εκτιμητές που θα υποβάλουν σχετική αίτηση. Αγνωστο είναι το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό από την του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, για διαδικασία-παρωδία κάνουν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου των εκτιμητών ακινήτων, αναφορικά με τον προσδιορισμό των τιμών ζώνης, βάσει των οποίων θα προκύψουν οι που θα ισχύσουν για το ( από 1ης Ιανουαρίου) και επί των οποίων θα καθοριστεί και η φορολογία των ακινήτων και δη του ΕΦΙΑ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση