Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επί ποδός για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο
Επί ποδός για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

Επί ποδός για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

Στη Λέσβο θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με στόχο να σταλεί σε όλον τον κόσμο ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης για το προσφυγικό ζήτημα. Κατά την επίσκεψη θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο, καθώς μέλημα της εκκλησιαστικής διπλωματίας είναι να μη δοθεί λαβή σε υπερσυντηρητικούς κύκλους να κατηγορήσουν τους δύο ορθόδοξους ιεράρχες για «συμ με αιρετικούς». Επίσης, για την επίσκεψη η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει από χθες σε εφαρμογή στη Λέσβο ειδικό επιχειρησιακό ασφαλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει οι ελληνικές αρχές, στις 10.15 σήμερα το πρωί στο της ς θα υποδεχθούν τον Πάπα και τη συνοδεία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, καθώς και ο πρωθυπουργός , οι οποίοι βρίσκονται από χθες στη Λέσβο.

Κατόπιν θα κατευθυνθούν, επιβαίνοντας στο ίδιο όχημα, προς το χωριό Μόρια, όπου θα επισκεφθούν τον καταυλισμό προσφύγων. Μάλιστα, ο Πάπας θα χαιρετίσει έναν προς έναν 300 παρά τις αντιρρήσεις που φέρεται να εξέφρασε η φρουρά του. Επίσης, θα γευματίσουν μαζί τους και θα συνυπογράψουν κοινή διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την .

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Μόρια, θα μεταβούν στο λιμάνι της ς, όπου οι ιεράρχες θα αποτίσουν τιμή σε όσους μετανάστες χάθηκαν στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα ευρωπαϊκά παράλια, ενώ θα πραγματοποιήσει και χωριστή ο καθένας προσευχή στη μνήμη τους.

Συγκεκριμένα, θα στηθεί εξέδρα στην οποία θα τοποθετηθούν τρεις ισοϋψείς θρόνοι. Στον μεσαίο θα καθίσει ο Πάπας Φραγκίσκος, δεξιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και αριστερά ο . Πρώτος θα αναπέμψει δέηση ο Αρχιεπίσκοπος, κατόπιν ο Πατριάρχης και μετά ο Πάπας. Εκεί επίσης, σύμφωνα με της Καθολικής Επισκοπής Χίου – Λέσβου – Σάμου, ο Πάπας θα συναντηθεί με καθολικούς που βρίσκονται στο νησί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση