Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (φωτογραφίες – βίντεο)
Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (φωτογραφίες – βίντεο)

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (φωτογραφίες – βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες σε και Θεσσαλονίκη για την επέτειο της ς του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια στα ενώ το σκηνικό είναι αν και στη συμπρωτεύουσα.

Στην περιοχή των Εξαρχείων, βρίσκονται περίπου 200 άτομα, ενώ νωρίτερα είχαν στηθεί οδοφράγματα έως και δύο μέτρων. Οι πρώτες μολότοφ έπεσαν στην οδό Στουρνάρη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι ισχυρές στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το .

Οι πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να τους απωθήσουν. Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονταν και στην οδό Τοσίτσα, όπου το σκηνικό είναι αν.

Μέχρι τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας για επεισόδια ανέρχονταν σε 27. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της πορείας που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Φωτιά ξέσπασε σε εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, μετά τα επεισόδια.

Αντρες της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και έθεσαν υπό έλεγχο τη που εκδηλώθηκε στο κοντέινερ του εργοταξίου, στο ύψος του Άσυλου του Παιδιού, αλλά και της διάσπαρτες φωτιές στην οδό Εγνατία.

Η αστυνομία προχώρησε στην επ' αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η συνεχίζεται, με ομάδες που έχουν ορμητήριο τη Θεολογική Σχολή, να βγαίνουν κατά διαστήματα στο οδόστρωμα και να πετάνε μολότοφ. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση