Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το ΙΚΑ
Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το ΙΚΑ

Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το ΙΚΑ

«Ανοικτή» παραμένει η ρύθμιση των δόσεων για τους οφειλέτες που χωρίς υπαιτιότητά τους απώλεσαν τη δυνατότητα συνέχισης του διακανονισμού, όπως επισημαίνει η του .

Με τα στοιχεία να δείχνουν ότι μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη της ρύθμισης, μόλις ένας στους τρεις οφειλέτες που εντάχθηκαν αρχικά παραμένει σε αυτή, η του Ιδρύματος δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς τους στη ρύθμιση, εφόσον αποδειχθεί ότι η απώλεια έγινε χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

«Κατά πάγια τακτική, για το σύνολο των οφειλετών του αλλά και όλων των οφειλετών άλλων ταμείων που έχουν ενταχθεί στο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται απώλεια ρύθμισης παρά την αποδεδειγμένη πρόθεση του οφειλέτη για τη διατήρησή της και οφειλόμενη σε γεγονός που δεν άπτεται των ευθυνών του, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε επαναφορά των εν λόγω ρυθμίσεων», αναφέρει το Ταμείο.

Σημειώνει μάλιστα, ότι από τις 8/4/2015 που ξεκίνησε η ρύθμιση των δόσεων, τέθηκε σε εφαρμογή μια σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω των οποίων δίνεται στους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Οφειλετών του ΚΕΑΟ και στους οφειλέτες του ΙΚΑ η δυνατότητα να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους, μέσω Διαδικτύου, να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για τα ποσά που έχουν πιστωθεί στην καρτέλα τους, καθώς και για τα ακριβή ποσά οφειλών που είναι απαιτητά τη δεδομένη χρονική στιγμή και, επιπλέον, να καταβάλουν μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων τα απαιτητά ποσά από καθυστερούμενες .

Μάλιστα, μετά την επιβολή των και αναγνωρίζοντας τόσο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι 2015, όσο και τη μη εξοικείωση της πλειονότητας των οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το ΙΚΑ έδωσε δυνατότητα διατήρησης της ρύθμισης έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2015, εφόσον οι οφειλέτες κατέβαλαν τα απαιτητά ποσά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εξατομικευμένη ενημέρωση μέσω e-mail. Μάλιστα, σημειώνεται πως έχει τεθεί σε εφαρμογή η άμεση σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος αυθημερόν σε κάθε οφειλέτη εις βάρος του οποίου καταλογίζεται νεότερη από τους αρμόδιους φορείς. Σε κάθε περίπτωση, το ΙΚΑ επαναλαμβάνει ότι η δυνατότητα επανένταξης είναι δυνατή, εφόσον αποδεικνύεται ότι η απώλεια της ρύθμισης οφείλεται σε γεγονός που δεν άπτεται των ευθυνών του οφειλέτη.

Να σημειωθεί ότι από τις 5 Σεπτεμβρίου και εφεξής, η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ γίνεται από τους εργοδότες με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ), ήτοι του τριανταψήφιου κωδικού που τους αποδίδεται άπαξ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/y2tpaHGGDm -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τσέχος επιτελικός μέσος Φίλιπ Χάσεκ #ΦίλιπΧάσεκ - https://t.co/nFgNXVwQHm -

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα - https://t.co/CXAaTFPX7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση