Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Επαναλειτουργούν από σήμερα με απόφαση του ΣτΕ τα Μεταλλεία Χαλκιδικής
Επαναλειτουργούν από σήμερα με απόφαση του ΣτΕ τα Μεταλλεία Χαλκιδικής

Επαναλειτουργούν από σήμερα με απόφαση του ΣτΕ τα Μεταλλεία Χαλκιδικής

Κανονικά προσέρχονται στην εργασία τους από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι αλλά και οι εργολάβοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, η αγωνία, ωστόσο, σε σχέση με την απρόσκοπτη λειτουργία των Μεταλλείων παραμένει, καθώς δεν έχει επιλυθεί οριστικά η Δημοσίου και εταιρείας «». Τον δρόμο για την επαναλειτουργία των Μεταλλείων άνοιξε το ΣτΕ την περασμένη Παρασκευή, με την αποδοχή της ς τεσσάρων σωματείων των εργαζομένων της , που ζητούσαν την ανάκληση της ς Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015), με την οποία δόπησαν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας. Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της ς Σκουρλέτη μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας ς που συζητήθηκε την ίδια ημέρα στην Ολομέλεια.

Δηλώσεις για την επαναλειτουργία των Μεταλλείων και την άρση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων έκανε χθες στο Reuters o επικεφαλής της Eldorado στην Ελλάδα Εντουάρντο Μούρα. Οι εργαζόμενοι πάντως δεν θριαμβολογούν, όπως χαρακτηριστικά τονίζει με δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος των υπογειτών στα Μεταλλεία Χαλκιδικής κ. Χρήστος Ζαφειρούδας. «Αναμένουμε το επόμενο διάστημα την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Θα πρέπει να δοθεί μια πολιτική απόφαση στο θέμα. Με δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να περπατήσουν επενδύσεις» τονίζει ο ίδιος και συμπληρώνει «χρειάζεται ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ Δημοσίου και εταιρείας. Οι εργαζόμενοι είμαστε υπέρ της νομιμότητας και της διαφύλαξης των συμφερόντων του Δημοσίου. Δεν θα πρέπει όμως αυτό να γίνεται εις βάρος των εργαζομένων, με κλειστά Μεταλλεία».

Aπό πλευράς του υπουργείου πάντως δεν έγινε μέχρι και χθες καμία σχετική δήλωση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την της νέας κυβέρνησης στις 23 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει ότι εάν το ΣτΕ δικαιώσει την εταιρεία, τότε το Δημόσιο θα πρέπει να επιτρέψει το άνοιγμα των ορυχείων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση