Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναφορά αποζημίωσης για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια
Επαναφορά αποζημίωσης για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια

Επαναφορά αποζημίωσης για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια

Με πορεία προς το , η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) χθες εξέφρασε την αντίθεσή της προς τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως ειλημμένη απόφαση που δεν επιδέχεται συζήτησης.

Ενταση δημιουργήθηκε όταν ο υπουργός αρνήθηκε να δεχθεί τους δημάρχους που έφθασαν στο υπουργείο, αν και επρόκειτο για προγραμματισμένο ραντεβού, τονίζοντας ότι η αφορούσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ και όχι δεκάδες δημάρχους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση, καταγγέλλοντας την άρνηση του υπουργού και τη στάση του υπουργείου όσον αφορά την ΚΕΔΕ. Ο υπουργός, από την πλευρά του, απέδωσε την άρνησή του στην παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων και κάλεσε τον κ. Πατούλη να συμμετέχει στο «Survivor» εάν θέλει να πρωταγωνιστήσει σε reality.

Λίγη αργότερα, ωστόσο, από το εστάλη στην ΚΕΔΕ και στην ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδος) αντίγραφο του πολυνομοσχεδίου για τους το οποίο πρόκειται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή και το οποίο περιλαμβάνει σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για και εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Aξίζει να σημειωθεί ότι το νόμου είχαν ζητήσει κατ’ επανάληψιν οι χωρίς το αίτημά τους να εισακουστεί.

Στις ρυθμίσεις του σχεδίου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επαναφορά της αποζημίωσης για τους συμμετέχοντες στα δημοτικά συμβούλια αλλά και η απορρόφηση των υπαλλήλων των νομικών προσώπων των που καταργούνται στους οικείους .

Επίσης, οι δήμοι μπορούν να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε δημόσιους υπαλλήλους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας τους για να εργαστούν, εφόσον οι φιλοξενούμενοι ή τα παιδιά τους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

Παράλληλα:

• Δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους δήμους του ενός να συμμετέχουν σε δημοτικές με αποκλειστικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού (άρθρο 19).

• Οι δικηγόροι επιτρέπεται να απασχολούνται ως ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες ή επιστημονικοί συνεργάτες περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών συνεχίζοντας να ασκούν το επάγγελμά τους, κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός αν αποφασίσει το διαφορετικά.

• Δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς λαμβάνοντας δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έως το τέλος τους έτους (άρθρο 51).

• Προβλέπεται απαλλαγή μέρους ή όλου του ποσού των τόκων και των προσαυξήσεων για τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους (άρθρο 53).

Στο τρίτο κεφάλαιο του ν/σ προβλέπεται σειρά ρυθμίσεων που αφορούν στο προσωπικό των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών, ρυθμίσεις για τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και την αναγνώριση προϋπηρεσίας καθώς και την καταβολή επιδομάτων. Μεταξύ άλλων, παύουν οι διώξεις των υπαλλήλων των ΟΤΑ που δεν είχαν προσκομίσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων που είχαν ζητηθεί το 2012 στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση