Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έως τα τέλη του έτους η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου
Έως τα τέλη του έτους η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

Έως τα τέλη του έτους η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

Με κθυστερήσεις, πρόοπτα και εν μέσω συγκέντρωσης συνταξιούχων έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι προσφυγές 26 Σωματείων κατά του συνόλου του «νόμου Κατρούγκαλου» (σ.σ. ασφαλιστικό, ΕΦΚΑ, συντάξεις, μπλοκάκια κ.ά.). Ο πρόεδρος του ΣτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 6 οεμβρίου στους συνηγόρους προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, ενώ η απόφαση δεν αποκλείεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και , η αλλά και Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και αντίθετος σε σωρεία διεθνών συμβάσεων ο νέος αλλά και οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τον υπολογισμό της βάσης ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2017, την προθεσμία καταβολής από 1-1-2017 των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, και τον «κανονισμό ς Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Οι συνήγοροι των αιτούντων πέραν των νομικών επιχειρημάτων που ανέπτυξαν, υποστήριξαν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 18.000 γιατροί, ενώ 2.750.000 βρίσκονται σε τραγική κατάσταση μετά τις περικοπές των συντάξεών τους. Οι συνήγοροι των αποστράτων από την πλευρά τους, υπενθύμισαν τις αποφάσεις της Ολομέλειας που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών οι οποίοι υπάγονται σε ειδικό .

Οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι το νέο αποσκοπεί στη δημοσιονομική εξυγίανση και εξασφαλίζει το μέλλον των συντάξεων.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση