Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έως τα τέλη του έτους η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου
Έως τα τέλη του έτους η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

Έως τα τέλη του έτους η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

Με καθυστερήσεις, απρόοπτα και εν μέσω συγκέντρωσης συνταξιούχων έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι προσφυγές 26 Σωματείων κατά του συνόλου του «νόμου Κατρούγκαλου» (σ.σ. ασφαλιστικό, Α, , μπλοκάκια κ.ά.). Ο πρόεδρος του ΣτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στους συνηγόρους προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, ενώ η δεν αποκλείεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και , η ΑΔΕΔΥ αλλά και Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και αντίθετος σε σωρεία διεθνών συμβάσεων ο νέος ασφαλιστικός νόμος αλλά και οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τον υπολογισμό της βάσης ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2017, την προθεσμία καταβολής από 1-1-2017 των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, και τον «κανονισμό ς Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Α.

Οι συνήγοροι των αιτούντων πέραν των νομικών επιχειρημάτων που ανέπτυξαν, υποστήριξαν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τη χ 18.000 γιατροί, ενώ 2.750.000 συνταξιούχοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση μετά τις περικοπές των συντάξεών τους. Οι συνήγοροι των αποστράτων από την πλευρά τους, υπενθύμισαν τις αποφάσεις της Ολομέλειας που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις των στρατιωτικών οι οποίοι υπάγονται σε ειδικό .

Οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι το νέο αποσκοπεί στη δημοσιονομική εξυγίανση και εξασφαλίζει το μέλλον των συντάξεων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση