Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εως 15 Νοεμβρίου η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα
Εως 15 Νοεμβρίου η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Εως 15 Νοεμβρίου η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Την της ς για την μέχρι τις 15 οεμβρίου αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν λάθη παλαιότερων δηλώσεων και να γλιτώσουν από τους υψηλούς φόρους και τα που προβλέπει η νομοθεσία.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία. περίπου 100.000 φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα τροποποιητικές δηλώσεις. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν «αποκαλυφθεί» με τη αδήλωτα κεφάλαια περίπου 5 δισ. , ενώ οι βεβαιωμένοι ξεπερνούν τα 500 εκατ. .

Σημειώνεται ότι όσοι αποφασίσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει σε 30 ημέρες ή διαφορετικά να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εφορία διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου, εκτός των στοιχείων που θα αποκαλύψουν οι φορολογούμενοι, συνολικά των εισοδημάτων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων ακόμα και για τη χρήση που αφορά η δήλωση που θα υποβάλλουν.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση