Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Εως 14,4 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών
Εως 14,4 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών

Εως 14,4 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών

Κεφάλαια τουλάχιστον 4,391 δισ. ευρώ θα πρέπει να αντλήσουν οι εγχώριες τράπεζες από ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του test που ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η ΕΚΤ οι εγχώριες τράπεζες χρειάζονται 4,391 δισ. ευρώ με βάση το βασικό και 14,4 με βάση το δυσμενές σενάριο του test.

Αναλυτικότερα οι κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το βασικό σενάριο διαμορφώνονται στα 263 εκατ. ευρώ και στα 2,7 δισ. με το δυσμενές για την Bank, στα 339 εκατ. ευρώ και 2,1 δισ. αντίστοιχα για την Eurobank, στα 1,576 εκατ. ευρώ και 4,6 δισ. ευρώ για την Τράπεζα ενώ για την οι ανάγκες με βάση το βασικό σενάριο διαμορφώνονται στα 2,2 δισ. ευρώ και στα 4,9 δισ. ευρώ με βάση το δυσμενές. Η παρουσιάζει υστέρηση ύψους 857 εκατ. ευρώ στο βασικό σενάριο και 1.021 εκατ. ευρώ στο δυσμενές, χωρίς όμως να έχουν προσμετρηθεί οι ενέργειες κεφαλαιακής υποστήριξης της Τράπεζας.

Οι διοικήσεις των τραπεζών εμφανίζονται ικανοποιημένες από το υπογραμμίζοντας ότι αντανακλά την ανθεκτικότητα του κλάδου σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό . Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες εμφανίζονται αισιόδοξες ότι θα προσελκύσουν κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τις απ του βασικού σεναρίου. Μάλιστα η Eurobank, με ανάγκες για το δυσμενές σενάριο 2,1 δισ. ευρώ και η Bank με 2,7 δισ. ευρώ αισιοδοξούν ότι μπορεί να καλύψουν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση