Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εντείνεται η κόντρα για το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές
Εντείνεται η κόντρα για το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Εντείνεται η κόντρα για το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Για τις 12 Δεκεμβρίου μετατίθεται η «μάχη της Κυριακής», καθώς η προγραμματισμένη για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε. Αυτό που επρόκειτο να συζητηθεί μεθαύριο ήταν η που έχουν καταθέσει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), καθώς και 21 μεμονωμένοι εργαζόμενοι με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όλες τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου.

Πάντως, ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έχουν καταθέσει υπομνήματα υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και από κοινού ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2014, όταν και πάλι είχαν προσφύγει στο κατά της απόφασης Γιακουμάτου για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές στην Ελλάδα, οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι. Τότε, απέναντί τους και υπέρ του υπουργείου είχαν βρεθεί πάλι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο ΣΕΤΕ και επίσης από κοινού ο ΣΕΒ με τον ΣΕΛΠΕ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση