Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εντείνεται η κόντρα για το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές
Εντείνεται η κόντρα για το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Εντείνεται η κόντρα για το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Για τις 12 Δεκεμβρίου 2017 μετατίθεται η «μάχη της Κυριακής», καθώς η προγραμματισμένη για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε. Αυτό που επρόκειτο να συζητηθεί μεθαύριο ήταν η προσφυγή που έχουν καταθέσει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ), καθώς και 21 μεμονωμένοι εργαζόμενοι με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική για τη λειτουργία των καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όλες τις την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου.

Πάντως, ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έχουν καταθέσει υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ) και από κοινού ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών () με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2014, όταν και πάλι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης Γιακουμάτου για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις του έτους σε δέκα περιοχές στην Ελλάδα, οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι. Τότε, απέναντί τους και υπέρ του υπουργείου είχαν βρεθεί πάλι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο Σ και επίσης από κοινού ο ΣΕΒ με τον ΣΕΛΠΕ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση