Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένταση στη Βουλή για την «καταστροφή» ή τη «γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού
Ένταση στη Βουλή για την «καταστροφή» ή τη «γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού

Ένταση στη Βουλή για την «καταστροφή» ή τη «γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού

Την έντονη ντίδρση βουλευτών της Δ προκάλεσε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Βουλή, η επιλογή του Προεδρείου της εθνικής αροσωπείας να μνημονεύσει την ημέρα, 14η Σεπτεμβρίου, όχι ως «ημέρα μνήμης της ς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό », αλλά σαν «ημέρα μνήμης για την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού».

«Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που γίνεται αυτή η διαστρέβλωση;», έθεσε το θέμα εξ αρχής ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Δημ. Κρεμαστινό.

«Η Βουλή προσπαθεί με κάθε τρόπο να κοιτάξει προς το . Δεν θέλει να αλλοιώσει την ιστορία. Η ιστορία είναι σεβαστή και δεν αλλάζει με τίποτα. Οταν ενώ ακόμη το αίμα ήταν νωπό, έδωσαν τα χέρια ο με τον Ατατούρκ και είπαν «Ας κοιτάξουμε μπροστά», εμείς δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια αυτά τα οποία η ιστορία έχει καταγράψει. Δεν αρνείται κανένας την ιστορία ούτε το περιεχόμενο», σχολίασε ο κ. Κρεμαστινός, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.

«Αρα, υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Τ γίνεται χειρότερο το πρόβλημα», ανέφερε η κυρία Σοφία Βούλτεψη, με τους «γαλάζιους» βουλευτές να επαναλαμβάνουν ότι ο λόγος αφορά «» και όχι «καταστροφή».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση