Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένταση στη Βουλή για την «καταστροφή» ή τη «γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού
Ένταση στη Βουλή για την «καταστροφή» ή τη «γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού

Ένταση στη Βουλή για την «καταστροφή» ή τη «γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού

Την έντονη αντίδραση βουλευτών της προκάλεσε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Βουλή, η επιλογή του Προεδρείου της εθνικής αντιπροσωπείας να μνημονεύσει την ημέρα, 14η Σεπτεμβρίου, όχι ως «ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος», αλλά σαν «ημέρα μνήμης για την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού».

«Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που γίνεται αυτή η διαστρέβλωση;», έθεσε το θέμα εξ αρχής ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Δημ. Κρεμαστινό.

«Η προσπαθεί με κάθε τρόπο να κοιτάξει προς το μέλλον. Δεν θέλει να αλλοιώσει την ιστορία. Η είναι σεβαστή και δεν αλλάζει με τίποτα. Οταν ενώ ακόμη το αίμα ήταν νωπό, έδωσαν τα χέρια ο Βενιζέλος με τον Ατατούρκ και είπαν «Ας κοιτάξουμε μπροστά», εμείς δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια αυτά τα οποία η έχει καταγράψει. Δεν αρνείται κανένας την ιστορία ούτε το περιεχόμενο», σχολίασε ο κ. Κρεμαστινός, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.

«Αρα, υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Τώρα γίνεται χειρότερο το πρόβλημα», ανέφερε η κυρία Σοφία Βούλτεψη, με τους «γαλάζιους» βουλευτές να επαναλαμβάνουν ότι ο λόγος αφορά «γενοκτονία» και όχι «καταστροφή».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση