Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση στη Βουλή για τη νέα «καταιγίδα» τροπολογιών
Ένταση στη Βουλή για τη νέα «καταιγίδα» τροπολογιών

Ένταση στη Βουλή για τη νέα «καταιγίδα» τροπολογιών

«Παραδοσιακά εορταστικό» για ορισμένους, «προεκλογικό» για άλλους, είναι αυτή την ώρα το στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς με την ολοκλήρωση απόψε της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης νομοσχεδίου του για τον «Πτωχευτικό κώδικα, την διοικητική δικαιοσύνη και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», κατατίθενται «βροχή» υπουργικές τροπολογίες, μέσω των οποίων επιχειρείται να ρυθμιστούν σειρά άσχετων με το αντικείμενο του νομοθετήματος υποθέσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι στις 7.30 μμ δηλώθηκε ότι κατατέθηκε η 15η στη σειρά τροπολογία, ενώ ουδείς μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν ως το τέλος της συνεδρίασης κατατεθούν περισσότερες.

Σημειώνεται ότι στα κάθε ημερολογιακού έτους οι εκάστοτε κυβερνήσεις σπεύδουν μέσω των τροπολογιών να «κλείσουν» σειρά θεμάτων, με το φαινόμενο αυτό ωστόσο να κάνει –επίσης ως γνωστόν- εντόνως αισθητή την εμφάνισή του λίγο πριν προκηρυχθούν εκλογές.

Αναφέρονται χαρακτηριστικά: Η κάρτα φιλάθλου, το στα νησιά, τη φαρμακευτική , τις μετακινήσεις του υπουργού Μετανασταυτικής πολιτικής, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, τα πετρελαιοειδή, έως –πριν από λίγο κατατέθηκε- και την παροχή δυνατότητας στον να κάνει απευθείας αναθέσεις για να εξυπηρετηθούν στόχοι τουριστικής προβολής της χώρας. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι τροπολογίες έχουν κατατεθεί με τρόπο που παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής (προς τούτο και έχουν χαρακτηριστεί «Εκπρόθεσμες»), ενώ μία εξ αυτών αποσύρθηκε ήδη, μετά από διαμαρτυρίες: μέσω της αποσυρθείσας σχεδιαζόταν να ρυθμιστούν θέματα συγκρότησης της … Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε σώμα.

«Έχετε αποφασίσει να πάτε σε εκλογές και νομοθετείτε με αυτό τον τρόπο;» είπε παραμβαίνοντας στην έναρξη κιόλας της συνεδρίασης ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αθ., εκφράζοντας την εντονότατη διαμαρτυρία του κόμματός του. Και πρόσθεσε ότι ειδικά εκείνες που αφορούν τα πετρελαιοειδή και τον , θα πρέπει να αποσυρθούν και να επανακατατεθούν έστω στο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί αύριο Τρίτη, για διήμερη επεξεργασία. Είναι το νομοσχέδιο για το Χωροταξικό. Με τον τρόπο αυτό, είπε ο κ. , θα δοθεί στους βουλευτές στοιχειώδης δυνατότητα να μελετήσουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι ήδη γι' αυτό το αυριανό σχέδιο νόμου, έχουν κατατεθεί άλλες τέσσερις υπουργικές τροπολογίες. «Απολύτως απαράδεκτη η διαδικασία αυτή με τις τροπολογίες», σχολίασε και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Απ. Βεσυρόπουλος.

Για το φαινόμενο των τροπολογιών διαμαρτυρήθηκε στην ομιλία του και ο Ηλ.Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή).

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση