Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με σοβαρές ενστάσεις και διαφωνίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης τόσο για διαδικαστικά όσο και για θέματα ουσίας, άρχισε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, που υπό τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», εμπεριέχει σειρά τόσων πολλών ρυθμίσεων που κάνει τους περισσότερους να το χαρακτηρίζουν «μίνι πολυνομοσχέδιο». Η αρχική ένσταση και διαφωνία, αφορούσε την κυβερνητική επιλογή να προωθήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα με επείγουσες διαδικασίες.

Στον ισχυρισμό του υπουργού Παιδείας ότι υπάρχουν διατάξεις (για μεταθέσεις καθηγητών και για τις πανελλήνιες εξετάσεις) οι οποίες εξαιτίας συγκεκριμένων προθεσμιών πρέπει να ψηφιστούν επειγόντως, και παρά την παρατήρηση ειδικά από πλευράς της ΝΔ και της εισηγήτριας Νίκης Κεραμέως πως «αφού ήταν γνωστές οι προθεσμίες έπρεπε να έρθουν νωρίτερα προς ψήφιση και όχι στο «παρά ένα», η αντιπολίτευση εισηγήθηκε να αποσυρθούν από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο όλες οι μη επείγουσες διατάξεις και να επανέλθουν με την «κανονική διαδικασία». Η κυβέρνηση το αρνήθηκε.

Ο κ. Γαβρόγλου επικαλέστηκε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι υπάρχει και η ανάγκη επίλυσης συνόλου προβλημάτων ερμηνευτικού χαρακτήρα επί άρθρων προηγούμενων νομοσχεδίων. «Τα ερμηνευτικά είναι ακριβώς αποτέλεσμα της πρόχειρης νομοθέτησης όπως η σημερινή. Ερχονται νομοσχέδια για να διορθώσουν τα προηγούμενα. Θα έρθει κι άλλο να διορθώσει το σημερινό», σχολίασε εκ μέρους του Ποταμιού ο κ. Γ. Μαυρωτάς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χειροπέδες σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία - Κατασχέθηκαν 1,18 τόνοι κοκαϊνης… - https://t.co/NV5ZUF2ZP4 -

  • Τριάντα εγκλωβισμένοι στα ερείπια του Ελαγίζ, φόβοι για ισχυρό μετασεισμό - https://t.co/v9ZY7bF1wh -

  • Η οριοθέτηση των οικισμών Πηλίου συζητήθηκε μεταξύ Ζέττας Μ. Μακρή και υπουργού επικρατείας - https://t.co/9xzZxDYOw9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση