Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ενταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με σοβαρές και διαφωνίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης τόσο για διαδικαστικά όσο και για θέματα ουσίας, άρχισε σήμερα στη η συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, που υπό τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής βιβλιοθήκης της ς και άλλες διατάξεις», εμπεριέχει σειρά τόσων πολλών ρυθμίσεων που κάνει τους περισσότερους να το χαρακτηρίζουν «μίνι πολυ». Η αρχική και διαφωνία, αφορούσε την κυβερνητική να προωθήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα με επείγουσες διαδικασίες.

Στον ισχυρισμό του υπουργού Παιδείας ότι υπάρχουν διατάξεις (για μεταθέσεις καθηγητών και για τις πανελλήνιες εξετάσεις) οι οποίες εξαιτίας συγκεκριμένων προθεσμιών πρέπει να ψηφιστούν επειγόντως, και παρά την παρατήρηση ειδικά από πλευράς της Δ και της εισηγήτριας ίκης Κεραμέως πως «αφού ήταν γνωστές οι προθεσμίες έπρεπε να έρθουν νωρίτερα προς ψήφιση και όχι στο «παρά ένα», η αντιπολίτευση εισηγήθηκε να αποσυρθούν από το υπό συζήτηση όλες οι μη επείγουσες διατάξεις και να επανέλθουν με την «κανονική διαδικασία». Η κυβέρνηση το αρνήθηκε.

Ο κ. Γαβρόγλου επικαλέστηκε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι υπάρχει και η ανάγκη επίλυσης συνόλου προβλημάτων ερμηνευτικού χαρακτήρα επί άρθρων προηγούμενων νομοσχεδίων. «Τα ερμηνευτικά είναι ακριβώς αποτέλεσμα της πρόχειρης νομοθέτησης όπως η σημερινή. Ερχονται για να διορθώσουν τα προηγούμενα. Θα έρθει κι άλλο να διορθώσει το σημερινό», σχολίασε εκ μέρους του Ποταμιού ο κ. Γ. Μαυρωτάς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση