Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ενταση στη Βουλή για ενδεχόμενη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ
Ενταση στη Βουλή για ενδεχόμενη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ

Ενταση στη Βουλή για ενδεχόμενη παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ

Ένταση και εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προκάλεσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, το ζήτημα της προοπτικής να μην δοθεί παράταση, πέραν της 31/12/2015 και για έναν χρόνο, στην δυνατότητα συνέχισης των φορολογικών ελέγχων επί της λίστας Λαγκάρντ.

«Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία παραγραφή», σημείωσε με έμφαση ο κ. , και επανέλαβε πως είναι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως είναι αντικείμενο πίεσης εκ μέρους των εταίρων να μην δοθεί άλλη παράταση στους φορολογικούς ελέγχους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί σε παραγραφή οποιαδήποτε υπόθεση», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως αναφέρεται σε υποθέσεις οι οποίες είτε τελούν υπό εισαγγελική παραγγελία, είτε θα έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου έως την τελευταία ημέρα του τρέχοντος έτους.

Οι τελευταίες αυτές αναφορές του κ. Αλεξιάδη προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του πρώην υπουργού Γ. Βρούτση (Δ): α εξηγήσει τί ακριβώς εννοεί ο υπουργός, είπε με έμφαση ο κ. Βρούτσης, επιδιώκοντας με επίσημο τρόπο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός «ρύθμισης» για έλεγχο ονόματα τα οποία υπάρχουν στην επίμαχη λίστα.

«Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι σαφέστατη, να παραταθεί κατά ένα έτος η παραγραφή», τόνισε συμπληρώνοντας ότι σχετική αναφορά είχε κάνει και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Διευκρίνισε δε πως η εισαγγελική παραγγελία αφορά το σύνολο της λίστας Λαγκάρντ και όχι κάποιες από τις υποθέσεις που εμπεριέχει». Με αφορμή δε την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και τις φωνές της αολίτευσης που αφήνουν να εννοηθεί πως η κυβέρνηση μεθοδεύει παραγραφή για κάποιους από εκεί που πρέπει να ελεγχθούν, είπε: «Θα έπρεπε να στηθούν ειδικά δικαστήρια για το πώς φτάσαμε στην ελεγκτική απαξίωση. Να κάνουμε αναλυτική συζήτηση για το τί κάναμε από τον Φεβρουάριο και μετά, σε σύγκριση με το τί έκαναν οι προηγούμενοι. Πρέπει να κλείσουμε τις υποθέσεις των λιστών της ντροπής, και μετά να πάμε στις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής».

Παρά τις διευκρινίσεις αυτές, σε νέα του παρέμβαση ο κ. Γ. Κουτσούκος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό περαιτέρω εξηγήσεις, θεωρώντας πως η προηγούμενη τοποθέτηση του κ. Αλεξιάδη, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραγραφής: «Βόμβα έριξε ο κ. στη Βουλή», είπε ο κ. Κουτσούκος.

«Καλά, δεν ντρέπεσαι;», σχολίασε αμέσως και εκτός μικροφώνων ο κ. Χρ. Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ), προκαλώντας την «» του ερωτώντος βουλευτή της αολίτευσης: «Εμένα λες να ντρέπομαι; Εσύ που είσαι γραμματέας της ΚΟ που καλύπτει τα πόθεν έσχες του ενός εκατομμυρίου; Για μαζέψτε τον», απάντησε σε υψηλότατους τό ο κ. Κουτσούκος. Ο κ. Μαντάς αμέσως μετά ζήτησε συ από τον θιγμένο βουλευτή. «Ηταν πολιτικό και όχι προσωπικό το σχόλιο» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι αναφερόταν στο γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο θέμα, δεδομένου του τρόπου με τον οποίοι εκείνα τα κόμματα το χειρίστηκαν όσο ήταν στην κυβέρνηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση