Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένταση στη συγκέντρωση στις Πρέσπες
Ένταση στη συγκέντρωση στις Πρέσπες

Ένταση στη συγκέντρωση στις Πρέσπες

 Χρήση χημικών πό την στυνομία

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στις Πρέσπες την ώρα που διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό, προκειμένου να φθάσουν στο χωριό Ψαράδες, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

https://youtu.be/jeTu1D2JcV0

Ειδικότερα, ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε πορεία από το Πισοδέρι, έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και στη συνέχεια προσπάθησε να τον διασπάσει.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν τις αρχές να προβούν στη χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ από τους διαδηλωτές εκσφενδονίστηκαν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών.

Ας σημειωθεί, πως συνολικά 80 πούλμαν με διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο  σημείο και λίγο μετά τις 10.30 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία έχοντας αυτοσχέδιες κρεμάλες, πανό κατά της κυβέρνησης, ελληνικές και μαύρες σημαίες ζητώντας να μην επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Πένθιμα χτυπούσαν οι την ώρα της ομιλίας Τσίπρα

Πένθιμα χτυπούσαν οι στην στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με εντολή του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητου οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε ολόκληρο τον νομό Φλωρίνης.

Ο της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο , Νικολά Ντιμιτρόφ έφθασαν με μέσω της Μ. Πρέσπας στους Ψαράδες. Στη των Ψαράδων τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος τους προσέφερε μια ανθοδέσμη.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου θα υπογραφεί η συμφωνία και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν όρθιοι και με χειροκροτήματα

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση