Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένταση σε περιοχές της Αθήνας – Πάνω από 100 προσαγωγές
Ένταση σε περιοχές της Αθήνας – Πάνω από 100 προσαγωγές

Ένταση σε περιοχές της Αθήνας – Πάνω από 100 προσαγωγές

Ένταση σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας ανήμερα της επετείου του υ, με φόντο την απαγόρευση συναθροίσεων στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε ένταση στην Καισαριανή -όπου καξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα- καθώς και στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι, αλλά και στον Σταθμό Λαρίσης.

Ακολούθησε ένταση στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια ς.

Λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της αστυνομίας στη συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «όργιο αστυνομικής βίας», αναφερόμενο στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το ΚΚΕ συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία, με την αστυνομία να ζητεί επανειλημμένα την αποχώρησή τους.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Σημειώνεται ότι κλειστοί είναι από το απόγευμα, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Βικτώρια, Αττική, Σεπόλια, Στ. Λαρίσης και Συγγρού-Φιξ.

Νωρίτερα έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Μεταξουργείο, ενώ από το πρωί κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής.

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε κινητοποίηση για το

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη σε κινητοποίηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που πραγματοποίησαν φοιτητές και , μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΑΑΣ, ΣΕΚ) και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με φόντο την απαγόρευση συναθροίσεων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 3:30 μ.μ. από το ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-.

Προτού φτάσουν στο προξενείο των ΗΠΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο.

Μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία κινήθηκε για βεβαίωση προστίμων παραβάσεων ς και οι διαδηλωτές άρχισαν να σχηματίζουν, με τα χέρια τους, αλυσίδες στο ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Αστυ που αναπτύχθηκαν γύρω από τη συγκέντρωση συνέχισαν να βεβαιώνουν .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση