Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του.

 Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μάλισταν τον αστυνομικό επισκέφτηκε στο νοσοκομείο η πρόεδρος του ΟΚ, Φώφη εννηματά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών ο δράστης ήταν ένας και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Αρχικά, επιτέθηκε πυροβολώντας ευθεία προς την κλούβα από την οδό Αραχώβης, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να χτυπήσουν το παρμπρίζ, κοντά στη θέση του οδηγού και να περάσουν στο εσωτερικό τραυματίζοντας τον έναν από τους τρεις αστυφύλακες.

Μία ακόμη σφαίρα βρέθηκε σε κράνος που ήταν κρεμασμένο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενώ υπήρξε και τρίτη βολή με στόχο δύο αστυνομικούς σκοπούς της διμοιρίας στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί πρόλαβαν να καλυφθούν και η σφαίρα κατέληξε στην πρόσοψη κάβας που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ενα σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το χτύπημα και τις κινήσεις του δράστη έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε με ηλεκτρικά είδη.

Η επιχείρηση της ς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της βραδινής διμοιρίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το περιστατικό έγινε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την σύλληψη της καταζητούμενος Πολας Ρουπα και της συνεργού της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Κατα της επίθεσης από το ραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους». «Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γεννηματά: Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωση που έκανε στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού εξέφρασε τη συάστασή της στον τραυματισμένο αστυνομικό, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας πως «Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Η έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», ανέφερε κλείνοντας η κ. Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε μέσω Twitter περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση