Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ενώπιον του εισαγγελέα ο Σταύρος Παπασταύρου
Ενώπιον του εισαγγελέα ο Σταύρος Παπασταύρου

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Σταύρος Παπασταύρου

Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται να δώσει σήμερα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος , ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί για την υπόθεση της λίστας .

Ο δικηγόρος κ. κλήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ι. Δραγάτση σε με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων στην HSBC που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας ».

Ο ίδιος ο κληθείς ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό πως το ερευνώμενο ποσό στην ελβετική δεν είναι δικό του κεφάλαιο, αλλά ότι σχετίζεται με επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.

Στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η του, η οποία καλείται επίσης σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις.

Ελεγχόμενος από τους οικονομικούς εισαγγελείς είναι και ο κ. Μιωνή ο οποίος καλείται, όπως και ο κ. Παπασταύρου, να προσκομίσει πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά για τα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση