Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ενοχή των έξι αρχηγικών μελών για το «Noor 1»
Ενοχή των έξι αρχηγικών μελών για το «Noor 1»

Ενοχή των έξι αρχηγικών μελών για το «Noor 1»

Την ενοχή των περισσοτέρων κατηγορουμένων στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ς με το «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014 πρότεινε χθες η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή. Περιέγραψε ως αρχηγικά μέλη της «διεθνούς εμβέλειας» –όπως τη χαρακτήρισε– εγκληματικής οργάνωσης τους έξι Ελληνες βασικούς κατηγορουμένους (που εμπλέκονται στην ιδιοκτησία και τη μίσθωση του υ «Noor 1») και έναν Τούρκο, ο οποίος την 20ή Ιουλίου 2015 στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου είχε μεταφερθεί με συμτα δύσπνοιας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι «έξι» είναι ένοχοι τόσο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Αντίστοιχα, πρότεινε τη συνενοχή των 11 αλλοδαπών μελών του πληρώματος, όπως και ενός υπαλλήλου βασικού κατηγορουμένου και ενός ιδιοκτήτη φορτηγού, καθώς και των Τούρκων υπηκόων που τον Ιούνιο του 2014 ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να οργανώσουν και να συντονίσουν τη περαιτέρω μεταφορά της ς στην Κεντρική Ευρώπη.

«Υποβοήθησαν στο να έρθει η ηρωίνη στην Ελλάδα κι αν δεν υπήρχε η συμβολή τους, δεν θα ήταν δυνατή η μεταφορά του φορτίου», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας. Αντίθετα, η κ. Τρουπή πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι η σύζυγος ενός από τους βασικούς κατηγορούμενους, η πρώην σύζυγος έτερου βασικού κατηγορουμένου και ο σύντροφός της, καθώς και ενός . Στο μεταξύ, σε έμφραγμα αποδίδεται ο θάνατος του 32χρονου Ινδού μηχανικού του «Noor 1», το βράδυ της Παρασκευής. Μεταφέρθηκε εκτάκτως στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζάνειου νοσοκομείου, όπου . Το Σάββατο διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ηλία Βουγιούκα, ο οποίος διεπίστωσε ότι ο θάνατος του 32χρονου οφείλεται σε «στεφανιαία νόσο και ισχαιμία του μυοκαρδίου». Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι τοξικολογικές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την έρευνα για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση