Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Ενισχυμένες» μολότοφ κατά του Α.Τ. Πεύκης
«Ενισχυμένες» μολότοφ κατά του Α.Τ. Πεύκης

«Ενισχυμένες» μολότοφ κατά του Α.Τ. Πεύκης

Επικίνδυνη κλιμάκωση της δράσης αναρχικών καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αποκορύφωμα την καταδρομική «επιχείρηση» κουκουλοφόρων εναντίον του αστυνομικού τμήματος Πεύκης, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ήταν ιδιαίτερα σφοδρή καθώς, μεταξύ άλλων, οι χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ «ενισχυμένες» με λάδι προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης φωτιά.

«Τα τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες» σχολίασε με γραπτή δήλωσή του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. νσταντίνος Τσουβάλας. Το περιστατικό θεωρείται πιθανό να συνδέεται με την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μπ., που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών μάλιστα κατήγγειλαν ότι οι είχαν «ανθρωποκτόνο πρόθεση». «Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο γενικός του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροει.

Η έγινε λίγο μετά τις 2 χθες τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. και σε ένα Ι.Χ. που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο τμήμα. Οι , περίπου δέκα άτομα, είχαν καλυμμένα πρόσωπα και πέταξαν στην είσοδο του τμήματος περισσότερες από 6-7 βόμβες μολότοφ. Ολες πλην μιας ανεφλέγησαν. Τη στιγμή της επίθεσης, εξωτερικά του τμήματος υπήρχε ένας σκοπός και στο εσωτερικό του δύο ακόμα ένστολοι: μια γυναίκα που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας και ένας ακόμα που είχε μόλις ολοκληρώσει τη βάρδιά του ως υπηρεσία γραφείου. Ακόμα, στα κρατητήρια του τμήματος, στο του κτιρίου υπήρχαν 7 κρατούμενοι. «Σε περίπτωση που το κτίριο έπιανε φωτιά υπήρχε κίνδυνος να καούν ζωντανοί» σχολίασε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που ρωτήθηκε σχετικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση