Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ενημέρωση Βουλής για τα F-16 αξιώνει η Ν.Δ.
Ενημέρωση Βουλής για τα F-16 αξιώνει η Ν.Δ.

Ενημέρωση Βουλής για τα F-16 αξιώνει η Ν.Δ.

Ψηλά σηκώνει η .Δ. την υπόθεση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Αμερικανούς για τα F-16, με αιχμή το κόστος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών, ενώ σφοδρή είναι η κριτική προς την κυβέρνηση και από τα κόμματα της αολίτευσης. Λίγες ώρες αφότου η μίλησε για «χαμένη ευκαιρία» και άφησε υπόνοιες για το «υψηλότατο κόστος» των 2,4 δισ. δολ., η .Δ. ζήτησε χθες διά του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια αναλυτική ενημέρωση της ς.

Ο κ. χαρακτήρισε μεν «επιβεβλημένη» την αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των F-16, ωστόσο, άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με αφορμή τόσο την παρουσία του πρωθυπουργού στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ όσο και τις «αντιφατικές διαρροές» του Π. Καμμένου. «Δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Ελληνες », υπογράμμισε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ., ζητώντας ενημέρωση της ς για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς, όπως σημείωσε, «το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

Υπενθυμίζεται ότι στην παρέμβασή του (της Δευτέρας) για την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τον πήχυ των προσδοκιών ψηλά, καλώντας τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της ς και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση